De dode hoekWe zijn met de fiets naar de brandweer geweest. We hebben daar geleerd over de dode hoek. Je moet altijd goed opletten dat je niet in de dode hoek staat van een vrachtwagen. Of als je daar staat moet je zorgen dat je oogcontact maakt met de bestuurder. We mochten elk om de beurt in de vrachtwagen zitten. En we hebben ook geleerd dat meester Tom geen hoogtevrees heeft want meester Tom mocht samen met de brandweerman op de brandweerladder staan. Als hij daar stond heeft hij ook veel foto’s getrokken. Op donderdag was de grote verkeerstoets. Wie 17 op 25 haalde was geslaagd.


van Wannes


carnaval

Vrijdag 1 maart was er carnaval.
We mochten verkleed naar school komen. In de namiddag gingen we naar
de turnzaal om te kijken naar 'Woumens Got Talent'. Er mochten kinderen
van de school iets tonen aan de hele school. Op het laatste zong meester
Tom het liedje 'Leef' van André Hazes.
Ik denk dat de school het super leuk vond.

Shirley

Milans Groote Oorlog

Het 5de leerjaar is naar Milans Groote Oorlog geweest. Ze vonden het heel leuk. Patrick Lagrou is de schrijver van dat boek. Hij deed het zonder moeite. Het ging over de Eerste Wereldoorlog. Het was echt top.

Jocelyne

Gezelschapsspelletjes

We mochten vrijdag in de weeksluiting een gezelschapsspel meenemen. De ene zat bij juf Janne, anderen zaten bij juf Janne, juf Anja of juf Lindsy. Ik zat bij juf Anja en we hebben 3 spellen kunnen spelen. Dat waren 'in een handomdraai', een spel met een krokodil en een labyrint. Ik vond ze alle drie leuk. 

Quinten F.

Zandkastelen bouwen

Op de laatste dag van de zeeklas gingen het 5de en het 6de leerjaar zandkastelen bouwen.

Het was de bedoeling om het zandkasteel te laten staan tot het vloed hem zou wegspoelen.

Bij sommige leerlingen is dat gelukt en bij sommige zakte het kasteel al eerder in. Dat was best grappig!

Na al dat bouwen mochten we op de go-carts rijden en een ijsje eten.

Iedereen vond dat leuk en het ijsje zorgde voor de afkoeling.

Het was namelijk best een zonnige dag!

Daarna fietsten we terug naar Ter Helme waar de ouders ongeduldig stonden te wachten.


Emma


Muzische avond

Donderdag 4 april was het muzische avond. Het 5de en het 6de leerjaar mochten kiezen tussen dansen of drama. De meesten hadden gekozen voor drama, en ikzelf had gekozen voor dansen. Ik zat bij Emma en Jocelyne. 

Ik denk dat de leerlingen van het 5de en het 6de leerjaar het leuk vonden. 

Shirley.

Westfront en Ganzepoot

Op 5 april (de laatste dag van de zeeklas) hebben we gefietst naar de Ganzenpoot en Westfront.
In de Ganzenpoot zijn er 8 sluizen, 1 daarvan is de Ijzer.
Als de oorlog gedaan was kreeg Albert I als beloning een zwaard.
Jule

De IJzermonding

We zijn gaan wandelen in de IJzermonding en we hebben in het slijk gewandeld. Je moest er helemaal zelf proberen uit te klimmen en dat vond ik wel leuk. Er lopen ook schapen rond. We hebben ze gezien. De gids heeft verteld dat er ooit een meisje in het slijk gevallen is en dat er twee juffen moesten komen helpen. Ze zijn dan ook in het slijk gevallen.

Wannes

Quiz

Woensdag hebben we een quiz gespeeld. De groepen waren dezelfde als bij wie je sliep. Er waren negen ploegen en er waren 10 vragen. Het was heel spannend en tof, maar er waren ook veel moeilijke vragen. Er waren drie antwoorden waartussen je kon kiezen, want er waren drie personen: Jack, Jackie, en Jacqueline. Elke persoon had een antwoord.

Joeke

visserijmuseum

Het 5de en het 6de zijn naar het visserijmuseum geweest.
Ze werden in groepjes verdeeld, het waren 9 groepjes.
Dan moesten ze op elke plek een opdracht uitvoeren en daarna moesten ze doorschuiven naar de volgende opdracht.
Het was een super leuke namiddag.

Louise

de laatste avond

Donderdag hebben we met het 5de en 6de een muzische avond gehouden voor de laatste avond van zeeklas. Er waren allemaal grappige en leuke toneeltjes en dansjes. We hebben ons dood gelachen. Er waren ook 
2 personages: Lola en Loeloe uit Hawai. Ze zorgden voor een heel erg leuke sfeer. Na alle mooie toneeltjes en dansjes hebben we nog het zeeklaslied gezongen en baby shark gedanst.
En voor een echte afsluiter hadeden we nog een drankje en een zakje chips erbij gekregen. We hadden zeker een geslaagde laatste avond.

Isaura.

het visserijmuseum

In het visserijmuseum kreeg je vragen en  moest je toen het antwoord zoeken. 
Je kon op de bovenverdieping, het gelijkvloers, bij het aquarium.
In de bovenverdieping waren er dingen van op de vismarkt 
Op het gelijkvloers boten en visserskleren.
In het aquarium zaten veel verschillende vissen.

Zieta.

Quiz

Hallo allemaal, 
Woensdag hebben we een quiz gespeeld. De groepen waren hetzelfde als de kamerverdeling. Er waren negen ploegen en er waren 10 vragen. Het was heel spannend... Ook tof, maar moeilijk. Je kon steeds kiezen tussen drie antwoorden, want er waren drie personen: Jack, Jacky en Jacklien. Elk persoon had een antwoord. 

Joeke.

=?UTF-8?Q?ori=C3=ABntatietocht?=

Vandaag hebben we een oriëntatietocht gedaan. We moesten dan met een kompas de weg vinden in Koksijde.
Dat was wel moeilijk in sommige groepjes.
Want het was overal in Koksijde (in het dorp, in bossen, duinen en straten).
Maar gelukkig waren er leerkrachten die met de fiets rond reden. Zo kon je hulp vragen.
Het was leuk dat je overal kon en mocht gaan (niet in mensen hun huis en tuinen).  
Sommige groepjes waren soms verdwaald, maar waren ook weer terecht. 
Dat was de activiteit.

Zieta.

zwemmen

Woensdagnamiddag zijn we gaan zwemmen.
Het was de leukste activiteit. Toen we in het zwembad kwamen, hebben we een paar keer op de glijbaan gegleden.
Dan hebben we buiten gezwommen.
Toen hebben we salto's gemaakt. Er was ook een meneer die alle soorten salto's kon: hij kon er met zijn tenen tot het dak, handenstand en duiken,...

Ten slotte hebben we gefietst met bergop en bergaf.

Marcel.

Quiz

We hebben samen met iedereen een quiz gedaan. Er waren 3 grappige personages die dingen te maken hadden met de zee. De personages waren een piraat Jack, een vrouw Jackelyn en een zeediva Jacky. Het was zeer leuk en vooral heel grappig. Je kon antwoorden met  a b of c en de namen van de groepen waren hilarisch. 
De namen waren de stutjes en de chikipikis en de see of de girls en de knuffelbeertjes... Er waren in totaal 10 vragen. We zaten ook allemaal gezellig in onze  pyjama's. Het was vooral een hele leuke avond. 

Isaura.

Bezinning

Hallo allemaal 
Ik ga jullie vertellen over de bezinning. Bezinnen is eigenlijk op het einde van de dag dat we dan eventjes rustig zijn allemaal samen. Dinsdag hebben we zo een kaartje gepakt waar een naam op stond van de klas. Over die persoon moesten we dan op papier iets positiefs schrijven. Met dat papier moeten we dan iets vouwen, bijvoorbeeld een hoedje, vlieger of een bootje. 
Daarna mochten we elk om de beurt een kaartje trekken en die voorlezen. 

Ebel

Doornpanne

Hallo allemaal, 
Het 5de en 6de leerjaar zijn naar de Doornpanne geweest. Er waren ezels en pony's en we hebben enkel pony's  gezien. Ze waren super schattig. We hadden een goede gids. Er waren hele hoge duinen en we hebben van één van de hoogste duinen gerold of gelopen. 

Aster

kamerverdelingspel

Het was super leuk en we moesten vijf opdrachten doen voor te weten met wie je slaapt. Ik slaap met Joeke, Wannes en Douwe. Je moest alfabetisch staan met water in je mond en speelden mijnenveld. 

kompas en kaart

Het 5de en 6de leerjaar zijn naar Koksijde geweest. Daar werden ze in groepjes verdeeld. Ze moesten met een kompas en een kaart de weg terugvinden. Ze vonden het heel leuk, maar wel lastig. Er waren twee groepjes verdwaald. 


Jocelyne

garnalen kruien

We moesten grote wadepakken aandoen. Dat is dat je botten aan je kleding hangt. Daarna gingen we wel 100 meter in de zee. Iedereen vond het tof en we hadden veel pietermannen gevangen. Ook hebben we veel garnalen en platvissen gezien. Wanneer we uit het water kwamen, konden we nog even spelen op het strand. We mochten steeds maar met 10 leerlingen in de zee. 

Quinten R. 

hotelschool Ter Duinen

We hebben een rondleiding gekregen door heel de school. Dan mochten we een mocktail maken. Ook maakten we zwaantjes uit deeg en banketbakkersroom. Het was lekker en super leuk! 

Thomas 

zwemmen

Op woensdag 3 april hebben we gaan zwemmen met het vijfde en zesde leerjaar. Het was heel leuk om even te ontspannen en te zwemmen. En meester en de juffen gingen ook mee in het water. We hebben veel plezier gehad daar en het was een leuke dag. 

Douwe 

Slapen en fietsen

Het is hier heel leuk. We fietsen heel veel. We fietsten naar de boot en naar de schelpenwandeling. Dat is wel lastig. Slapen vond ik de eerste nacht moeilijk, want de bedden liggen niet goed. Ik slaap met Quinten R., Merlijn en Senn. De tweede nacht ging het super goed.

Quinten F.


Dauwtrip

We hebben op dinsdag om 6 uur moeten opstaan voor de dauwtrip. Dan hebben we nog in een kring gestaan en  verschillende spelletjes gespeeld. Jammer genoeg hebben we de zon niet zien opkomen omdat het te bewolkt was, maar we konden het wel licht zien worden. 

Senn

kookworkshop

We zijn naar de hotelschool geweest of kokschool. We hebben eerst een rondleiding gehad en daarna kwam Laura om uit te leggen hoe je een mocktail moet maken. Toen mochten we kijken naar de chefkok die toonde hoe je een zwaantje moet maken. Daarna mochten we zelf proberen. Je had de keuze tussen een mocktail shaken, een zwaantje maken, cake serveren en broodjes bakken. Van brood mochten we kiezen welke figuren we maakten. We mochten een nieuwe mocktail uitvinden en zelf opdrinken. Een zwaantje (soezendeeg met banketbakkersroom) mocht je ook maken en direct opeten. Het was super leuk en tof. Het was gewoon fantastisch!

Adelien.

Duinenspel

Het duinenspel was heel leuk en een beetje lastig. Het was een soort stratego en als je er aan was, dan moest je een opdracht doen om weer mee te doen. Je moest ook van een ander team een vlag proberen te pakken. Rood heeft gewonnen en blauw heeft twee keer gewonnen. Het was zeer leuk.

Merlijn

zonsondergang en picknick op het strand

Het 5de en het 6de leerjaar is al een tijdje op zeeklas. Dinsdag 2 april hebben we ons avondeten in de koude op het strand opgegeten. 
We gingen normaal naar de zonsondergang kijken, maar helaas hebben we de zonsondergang niet gezien. In het donker fietsten we terug naar Ter Helme.

Amalya.

garnalen kruien

We hebben met het 5de en het 6de garnalen gevangen. Dat was heel erg leuk, maar ook een beetje zwaar. We moesten letten dat we niet werden gestoken door een pieterman, maar niemand is gestoken, gelukkig. Helaas was er ook niet veel vangst, maar het plezier was er zeker. De pakken die we moesten aandoen, waren goed beschermend, maar ook een beetje grappig. We kregen ook veel hulp zodat we niet verkeerd konden lopen en te diep gaan. De rest die aan het wachten was, mocht spelen in het zand. Voor de meesten van ons was het de 1ste keer, maar iedereen vond het de eerste keer al mega top en leuk. 

Isaura.

de Doornpanne

We hebben met het 5de en 6de gisteren een rondleiding gekregen met een gids en die gids was echt super tof. Daar konden we misschien ezeltjes zien en paardjes, maar hebben ze jammer genoeg niet gezien. Het was echt super tof en hebben ook veel bijgeleerd. Er bestaan drie soorten doornen de meidoorn, sleedoorn en duindoorn. We hebben ook van de bergen gerold en gelopen, maar sommige zijn wel gevallen, maar dat was wel een beetje grappig.
Het tofste vond ik met heel de klas naar beneden lopen.

Fiebe.

duinenspel

Wij zijn in de duinen achter Ter Helme geweest om soort van stratego te spelen (in het zand).
Het was oranje tegen blauw in de duinen en in het zand.
We vonden het leuk.
De teams hebben allebei 1 keer gewonnen.
De rangen: Kapitein, piraat, matroos, ontmijner en de bom.

Byron.

foto's zeeklas

Alle foto's van de zeeklas kunt u bekijken via deze link.

De dauwtrip

De dag begon met om 6 uur op te staan. Daarna kleren aandoen en vertrekken.
Toen we op het strand kwamen, hebben we geluisterd, geroken, gekeken en gevoeld wat er om ons heen was.
We hebben wind gevoeld,... boten gezien,... en vis geroken. Daarna zijn we in het water gaan staan en het kwam steeds dichter.
We mochten ook nog een schelpentekening maken.
Toen we terugkeerden, zagen we de zon door de wolken.

Marijn.

De schelpenwandeling

We hebben veel oesters gevonden, maar weinig Europese messenheften. Er is ook een gids mee geweest en de gids is uitgegleden op een golfbreker. We hebben ook een mantel van een krab en ook een zeeappel mee.

Dylano

De boottocht

Wij hebben een boottocht gemaakt van Diksmuide tot Nieuwpoort.
We hebben ook proefjes moeten doen en we hebben de monumenten moeten aanduiden.
We hebben veel vogels en eenden gezien.
We hebben dan ook de temperatuur van het water gemeten.
Het nitraatgehalte van het water was goed en we hebben dan ook op de boot mogen staan om te kijken.

Byron.

schelpentocht

We hebben met en gids gewandeld en de zee gaan onderzoeken.
We hebben veel nonnetjes en zaagjes gevonden.
We hebben daarna de schelpen tentoongesteld en nog een wandeling gemaakt bij de zee.
En we zijn al een hele pak slimmer over de zee.

Victor.

1 april

We moesten een spel spelen voor onze kamers te verdelen en het ging over een kokmeeuw.
We moesten bekpoeder gaan vragen aan de mensen. 
We hebben het gekregen. 
Dit gaven we aan meester. Het was een soort kruid, zei meester.
Het was eigenlijk een 1 april-grap.

Tibo.

kamerverdeling

We hebben ook een kamerverdelingsspel gespeeld.
Natuurlijk om de kamers te verdelen en ook om te weten bij wie we slapen.
We waren eerst in groepen verdeeld en dan moesten we opdrachten uitvoeren.
Als je die goed volbracht had, dan kreeg je tips over bij wie je zou slapen.
Je moest ook de kamer zoeken.
Het was echt superleuk en spannend omdat we niet wisten bij wie we zouden slapen.

Adelien.

De boottocht

Het was leuk en mooi weer tijdens de boottocht. De boot heette de Yserstar, een leuke naam. Tijdens het varen hebben we een klein testje gedaan over het water van de IJzer. We hebben ook monumenten over de oorlog moeten zoeken. 
Toen we aankwamen was de directie daar met de fietsen. Dat was het over de boottocht.

Alexander

programma zeeklas Woumen 2019

maandag 1/4

08u30: Vertrek op school met de fiets naar Portus Dixmuda

09u00: Boottocht over de IJzer met observatieopdrachten en onderzoek waterkwaliteit

11u30: Fietstocht langs de havengeul

12u15: Picknick op het strand + ontspanning

13u00: Geleide strand– en schelpenwandeling

15u00: Fietsen naar Ter Helme

15u30: vieruurtje

16u00: Kennismaking met het gebouw en de omgeving +

       Kamerverdeling, afspraken en inrichting kamers

18u30: avondmaal

19u30: Creatief schrijven:

       brief aan de ouders, dagboek invullen, verslag op de website, poëzie, …

20u30: Bezinning en evaluatie

       Afspraken i.v.m. het slapengaan

21u00: Bedtijd


dinsdag 2/4

06u00: Opstaan, wassen, kamers ordenen +

       Dauwtrip op het strand

08u00: Ontbijt

09u30: Duinenspel

10u30: Verwerking IJzertocht en schelpenwandeling

11u45: Middagmaal + picknick maken

12u40: Fietstocht naar de Doorpanne

13u30: Geleide wandeling in natuurreservaat ‘Doornpanne’

       (de duinen, natuurlijke waterzuivering, tentoonstelling)

16u30: Vieruurtje

17u00: Garnalen kruien

20u15: Picknick op het strand bij zonsondergang

       Bezinning en evaluatie

21u45: Fietstocht terug

21u30: Bedtijd


woensdag 3/4

07u00: Opstaan, wassen, kamers ordenen

08u00: Ontbijt + picknick maken

09u00: Fietstocht naar Koksijde

09u45: Oriëntatietocht met kompas

12u00: Picknick

13u00: Workshop in hotelschool 'Ter Duinen'

16u00: Vieruurtje + zwemmen in zwem- en recreatiebad Hoge Blekker

18u00: Terugkeer met de fiets naar Ter Helme

18u45: Avondmaal

19u45: Quiz (verwerking voorbije wandelingen en bezoeken)

20u45: Bezinning en evaluatie

21u00: Bedtijd


donderdag 4/4

07u00: Opstaan, wassen, kamers ordenen

08u00: Ontbijt

08u45: Fietstocht naar Nieuwpoort

09u30: Geleide wandeling in natuurreservaat ‘De IJzermonding’

11u30: Terugkeer met de fiets naar Ter Helme

12u15: Middagmaal + ontspanning

14u00: Fietstocht naar Oostduinkerke

14u30: Zoektocht in het Visserijmuseum

16u30: Vieruurtje

16u40: Terugkeer met de fiets naar Ter Helme

17u10: Ontspanning / douchen / voorbereiden muzische avond

18u30: Avondmaal

19u30: Muzische avond

21u00: Bezinning en evaluatie

21u30: Bedtijd


vrijdag 5/4

07u00: Opstaan, wassen

       Koffers pakken en kamers ontruimen

08u00: Ontbijt

09u00: Fietstocht naar de Ganzenpoot

09u30: Geleid bezoek aan ‘Westfront’ en het sluizencomplex

11u30: Terugkeer met de fiets naar Ter Helme

11u30: Middagmaal

12u00: Wandeling naar het strand

13u00: Zandkastelen bouwen + strijd tegen de zee

15u30: Eindevaluatie en slotmoment

16u00: Ontvangst ouders

Techniek

We hebben een les techniek gehad. We mochten een lampje laten branden en proefjes doen met elektriciteit. 

Nu moeten we een donkerschijner maken. De draadjes moeten verstopt zitten en je moet hem kunnen uitschakelen en de batterij vervangen.

Thomas.

Klasfeestje in het 5de leerjaar

Op 21 december 2018 deed het 5de leerjaar een klasfeest.
Ze hebben veel spelletjes gedaan, bijv. weerwolven, Wat schets je me nou en nog veel meer. Ze hadden de keuze tussen verschillende soorten spelletjes. De leerlingen gaven cadeautjes aan elkaar en wensten elkaar een vrolijke Kerst en een gelukkig Nieuwjaar. 
De kinderen vonden het super leuk.

Emma. 

Kinderen van het 5de en het 6de leerjaar gaan op uitstap

Kinderen van het 5de en het 6de leerjaar van Woumen gaan naar American Games in Diksmuide. Ze mochten er allemaal sporten met een bal doen, zoals basketbal, volleybal en voetbal.

Enkel leerlingen van het 5de en 6de leerjaar mogen naar de sporthal van Diksmuide voor American Games.
Veel scholen mogen er naartoe en ook de school van Woumen.
De leerlingen vonden het super leuk en willen absoluut nog eens terug. Het 5de leerjaar heeft geluk, want volgend jaar kunnen ze opnieuw naar de American Games.

EVM (= Ebel)

Virusvrij. www.avast.com

Achter de muur

Het vijfde leerjaar heeft geleerd over 'Achter de muur'. 
Ik vond het interessant. 
We hebben geleerd over Kasper, Loes, Naïm, Olivia en Estelle.
We hebben in vijf groepjes gewerkt. We hebben elk over elk iemand geleerd en ook moeten onderzoeken. Dat was heel leuk.

Dylano.

Virusvrij. www.avast.com

Dansen

Op vrijdag was het weer weeksluiting .

Dit keer deden we dansen.

We deden allerlei verschillende dansen.

En ik denk dat iedereen het leuk vond.

 

Senn


Virusvrij. www.avast.com

Onze uitvinding

Donderdag moesten we iets bouwen voor een mens in de oorlog en alle groepjes hadden hetzelfde. Het was een soort ding waar je iemand kon opleggen en dragen als die gewond was. Er was één mislukt van een groepje. De andere waren wel gelukt.

Hayden.

Virusvrij. www.avast.com

Sint op school

We hebben de hele week gezongen voor de Sint en hij is vrijdag gekomen. We hebben dan spelletjes gespeeld en daarna hebben de pieten een klein showtje gedaan. Dan hebben we cadeautjes gekregen. Dat was het.

Merlijn.

Virusvrij. www.avast.com

Cluedo

In de weeksluiting van 26 oktober speelden we cluedo. We moesten met een dobbelsteen gooien. Bij 3 moesten we naar juf Janne. Bij 4 moesten we naar juf Ann. Bij 5 mochten we bij meester Tom blijven. Bij 6 kregen we een soldaatje en mochten we van één juf alle kaartjes zien.


De eekhoorn was zijn eikels kwijt en we moesten zoeken naar de moordenaar, de verstopplek en het drankje dat hij erbij dronk.


Ons groepjes heeft de juiste oplossing gevonden.


Wannes.Virusvrij. www.avast.com

Tekenklas op verplaatsing

Het 5de leerjaar van Woumen is naar het rusthuis geweest. Ze hebben met oudjes allemaal tekenspelletjes gespeeld: bijv. het gezicht natekenen, tattoos zetten en nog veel meer. En ze mochten er ook een ijsje eten.


Jule.Virusvrij. www.avast.com

De 4de week van het schooljaar

Woensdag: woensdag hadden we oranje les en het was een leuke les want we mochten veel maken en ik vond dat leuk, want ik leer graag veel bij.
Donderdag: donderdag hadden we turnles en het was wel nog een redelijk leuke turnles.
Vrijdag: vrijdag was het een top dag want in de weeksluiting was het kermis en mijn klas (en ik zelf natuurlijk ook) en het 6 de leerjaar mochten de kermis organiseren. En ik was waarzegster, maar er kwam niet zo veel volk naar mijn kraampje.
En dan komt het weekend!

5de leerjaar op stap

Het 5de leerjaar is naar het Kruispunt geweest. Daar hebben met veel enthousiasme ze een toneel gezien van de oorlog. Het ging over een oud mevrouwtje die vroeger in de oorlog zat. Ze ging in haar hoofd naar de vroegere tijd, toen het oorlog was en ze beleefde opnieuw waar ze was en wat ze daar deed. De acteurs speelden heel enthousiast. Het 5de leerjaar vond het heel mooi.
Jocelyne.

De geheime gemeenschap

Op 1 oktober gingen we met de fiets naar Zonnestraal. We moesten er om 9 uur zijn. En we moesten daar zijn voor het klimaat. Het was heel geheim, want niemand anders mocht het weten. We moesten 4 moves doen om lid te kunnen worden.
 Quinten R.

LEERLINGENRAAD

Maandag 17 september mochten we met het lager stemmen op de kinderen die graag mee wouden doen met de leerlingenraad bijvoorbeeld : Illyana, Tiede, Amalya, Fiebe en nog veel meer. En op dinsdag wisten we al wie er in de leerlingenraad zou zitten. Voor onze klas zijn dat Aster en Amalya. Groetjes uit het 5 de leerjaar! 

 Shirley.

Naar de boerderij

We zijn met het 5de leerjaar op 10 september naar de Warande geweest met de hele klas. We hebben uitleg gekregen van de oma van Marcel en Jitske. Ze vertelde ons dat als je een aardbei plukt, je er geen blutsen mag in duwen. Als ze dat naar de veiling brengt, mogen er maar drie zijn met een duwplek, anders smijten ze ze allemaal in de vuilbak. Daarna hebben we hen zien werken. Ze laten er hommels vliegen omdat de hommels zorgen dat de bloemen bevrucht worden. En toen zijn we naar de stieren gaan kijken. Dat was de uitstap van het 5de leerjaar.
Quinten F.

Eerste schooldag

Iedereen was blij, maar de eerste schooldag was voor mij wel wat minder goed gestart. Ik was ziek! Ondanks mijn hoofd- en keelpijn ben ik toch naar school gegaan. Het zou raar zijn om de eerste schooldag te missen! Maar, het was leuk om mijn vrienden terug te zien. Tijdens de weekopening hebben we een dansje gedaan om de dag fit te beginnen. In de klas kon iedereen vertellen over de vakantie. Meester Tom heeft ons ook al een beetje Frans geleerd. Dat was leuk, want ik zou tegen de volgende grote vakantie graag al een beetje Frans kunnen spreken.
Groetjes uit het 5de leerjaar,
Douwe.

© 2019 vbwoumen.be with webcreator available