Techniek

We hebben een les techniek gehad. We mochten een lampje laten branden en proefjes doen met elektriciteit. 

Nu moeten we een donkerschijner maken. De draadjes moeten verstopt zitten en je moet hem kunnen uitschakelen en de batterij vervangen.

Thomas.

Klasfeestje in het 5de leerjaar

Op 21 december 2018 deed het 5de leerjaar een klasfeest.
Ze hebben veel spelletjes gedaan, bijv. weerwolven, Wat schets je me nou en nog veel meer. Ze hadden de keuze tussen verschillende soorten spelletjes. De leerlingen gaven cadeautjes aan elkaar en wensten elkaar een vrolijke Kerst en een gelukkig Nieuwjaar. 
De kinderen vonden het super leuk.

Emma. 

Kinderen van het 5de en het 6de leerjaar gaan op uitstap

Kinderen van het 5de en het 6de leerjaar van Woumen gaan naar American Games in Diksmuide. Ze mochten er allemaal sporten met een bal doen, zoals basketbal, volleybal en voetbal.

Enkel leerlingen van het 5de en 6de leerjaar mogen naar de sporthal van Diksmuide voor American Games.
Veel scholen mogen er naartoe en ook de school van Woumen.
De leerlingen vonden het super leuk en willen absoluut nog eens terug. Het 5de leerjaar heeft geluk, want volgend jaar kunnen ze opnieuw naar de American Games.

EVM (= Ebel)

Virusvrij. www.avast.com

Achter de muur

Het vijfde leerjaar heeft geleerd over 'Achter de muur'. 
Ik vond het interessant. 
We hebben geleerd over Kasper, Loes, Naïm, Olivia en Estelle.
We hebben in vijf groepjes gewerkt. We hebben elk over elk iemand geleerd en ook moeten onderzoeken. Dat was heel leuk.

Dylano.

Virusvrij. www.avast.com

Dansen

Op vrijdag was het weer weeksluiting .

Dit keer deden we dansen.

We deden allerlei verschillende dansen.

En ik denk dat iedereen het leuk vond.

 

Senn


Virusvrij. www.avast.com

Onze uitvinding

Donderdag moesten we iets bouwen voor een mens in de oorlog en alle groepjes hadden hetzelfde. Het was een soort ding waar je iemand kon opleggen en dragen als die gewond was. Er was één mislukt van een groepje. De andere waren wel gelukt.

Hayden.

Virusvrij. www.avast.com

Sint op school

We hebben de hele week gezongen voor de Sint en hij is vrijdag gekomen. We hebben dan spelletjes gespeeld en daarna hebben de pieten een klein showtje gedaan. Dan hebben we cadeautjes gekregen. Dat was het.

Merlijn.

Virusvrij. www.avast.com

Cluedo

In de weeksluiting van 26 oktober speelden we cluedo. We moesten met een dobbelsteen gooien. Bij 3 moesten we naar juf Janne. Bij 4 moesten we naar juf Ann. Bij 5 mochten we bij meester Tom blijven. Bij 6 kregen we een soldaatje en mochten we van één juf alle kaartjes zien.


De eekhoorn was zijn eikels kwijt en we moesten zoeken naar de moordenaar, de verstopplek en het drankje dat hij erbij dronk.


Ons groepjes heeft de juiste oplossing gevonden.


Wannes.Virusvrij. www.avast.com

Tekenklas op verplaatsing

Het 5de leerjaar van Woumen is naar het rusthuis geweest. Ze hebben met oudjes allemaal tekenspelletjes gespeeld: bijv. het gezicht natekenen, tattoos zetten en nog veel meer. En ze mochten er ook een ijsje eten.


Jule.Virusvrij. www.avast.com

De 4de week van het schooljaar

Woensdag: woensdag hadden we oranje les en het was een leuke les want we mochten veel maken en ik vond dat leuk, want ik leer graag veel bij.
Donderdag: donderdag hadden we turnles en het was wel nog een redelijk leuke turnles.
Vrijdag: vrijdag was het een top dag want in de weeksluiting was het kermis en mijn klas (en ik zelf natuurlijk ook) en het 6 de leerjaar mochten de kermis organiseren. En ik was waarzegster, maar er kwam niet zo veel volk naar mijn kraampje.
En dan komt het weekend!

5de leerjaar op stap

Het 5de leerjaar is naar het Kruispunt geweest. Daar hebben met veel enthousiasme ze een toneel gezien van de oorlog. Het ging over een oud mevrouwtje die vroeger in de oorlog zat. Ze ging in haar hoofd naar de vroegere tijd, toen het oorlog was en ze beleefde opnieuw waar ze was en wat ze daar deed. De acteurs speelden heel enthousiast. Het 5de leerjaar vond het heel mooi.
Jocelyne.

De geheime gemeenschap

Op 1 oktober gingen we met de fiets naar Zonnestraal. We moesten er om 9 uur zijn. En we moesten daar zijn voor het klimaat. Het was heel geheim, want niemand anders mocht het weten. We moesten 4 moves doen om lid te kunnen worden.
 Quinten R.

LEERLINGENRAAD

Maandag 17 september mochten we met het lager stemmen op de kinderen die graag mee wouden doen met de leerlingenraad bijvoorbeeld : Illyana, Tiede, Amalya, Fiebe en nog veel meer. En op dinsdag wisten we al wie er in de leerlingenraad zou zitten. Voor onze klas zijn dat Aster en Amalya. Groetjes uit het 5 de leerjaar! 

 Shirley.

Naar de boerderij

We zijn met het 5de leerjaar op 10 september naar de Warande geweest met de hele klas. We hebben uitleg gekregen van de oma van Marcel en Jitske. Ze vertelde ons dat als je een aardbei plukt, je er geen blutsen mag in duwen. Als ze dat naar de veiling brengt, mogen er maar drie zijn met een duwplek, anders smijten ze ze allemaal in de vuilbak. Daarna hebben we hen zien werken. Ze laten er hommels vliegen omdat de hommels zorgen dat de bloemen bevrucht worden. En toen zijn we naar de stieren gaan kijken. Dat was de uitstap van het 5de leerjaar.
Quinten F.

Eerste schooldag

Iedereen was blij, maar de eerste schooldag was voor mij wel wat minder goed gestart. Ik was ziek! Ondanks mijn hoofd- en keelpijn ben ik toch naar school gegaan. Het zou raar zijn om de eerste schooldag te missen! Maar, het was leuk om mijn vrienden terug te zien. Tijdens de weekopening hebben we een dansje gedaan om de dag fit te beginnen. In de klas kon iedereen vertellen over de vakantie. Meester Tom heeft ons ook al een beetje Frans geleerd. Dat was leuk, want ik zou tegen de volgende grote vakantie graag al een beetje Frans kunnen spreken.
Groetjes uit het 5de leerjaar,
Douwe.